© 2023 Byggmästargruppen Stockholm BMG AB

Bevarar.
Förstärker.
Utvecklar.

Brf Terränglöparen 9 – nytt samverkansprojekt

Byggmästargruppen presenterar Brf Terränglöparen 9 – ett nytt samverkansprojekt som ska genomgå garage- och gårdsrenovering.

Byggmästargruppen är mycket glada över att kunna presentera ännu ett samverkansprojekt. Kunden är Brf Terränglöparen 9 som ska utföra en garage- och gårdsrenovering i sin förening i Hallonbergen. Upphandlingen har pågått i omgångar sedan slutet av 2019 och kontraktet tecknades slutligen den 8 juli 2021.

Fastigheten tillhörande Brf Terränglöparen 9 återfinns i Hallonbergen, är byggd år 1969–70 och inrymmer hela 463 lägenheter fördelade på sex huskroppar om totalt 42 trappuppgångar. Den slitna innergården och garageplanet som nu står inför renovering har en totalyta av ca 30 000 kvadratmeter.

Hela projekt Terränglöparen 9 utförs enligt principen om samverkan, vilket innebär att Byggmästargruppen bildar team tillsammans med kunden och agerar utifrån en gemensam plattform. I arbetet löser löser sedan denna arbetsgrupp alla uppgifter som den ställs inför i ett mycket närmare samarbete samarbete. Det handlar därför mycket om öppenhet och förtroende. En gemensam strävan att alltid uppnå det för projektet mest fördelaktiga resultatet ska vara tongivande genom hela byggtiden.  

Brf Terränglöparen 9 genomgår heltäckande renovering

Entreprenaden inom Brf Terränglöparen 9 omfattar renovering av läckande gårdsbjälklag, utformning och genomförande av ny gård. Hit hör också ny sopsugsanläggning och fasadreparationer. I garagedelen ingår skapande av nya lokaler, en tvättplats, uppgraderad infartslösning, ny el samt belysning, ny undercentral, utbyte av ventilationsaggregat samt moderniserade tvättstugor. Hela fastigheten kommer också genomgå en komplett modernisering av passagesystem, brandlarm och styrfunktioner med alla tillhörande installationer.

Terränglöparen 9 är ett av de mest intressanta projekten på väldigt länge. Det är utan tvekan ett projekt där vi kan göra skillnad och tillsammans kan skapa något hållbart för de boende och samhället. Att rusta en så pass stor 1960-talsfastighet till modern nivå är en typ av projekt vi kommer se mycket av framöver. Jag är därför tacksam över att Byggmästargruppen har fått förtroendet att utföra den här entreprenaden, kommenterar Peter Neuberg, VD på Byggmästargruppen.

Projektet startar i augusti och hela Terränglöparen 9 beräknas vara färdigställd i december 2022.

Länk till bostadsrättsföreningen.

Fakta om Byggmästargruppen.

Så arbetar vi med samverkan.

Tidigare nyheter

Byggmästargruppen har KMA-policy och är sedan december 2017 certifierade i enlighet med BKMA - Byggföretagens verksamhetssystem.

Byggmästargruppen certifierat enligt BF9K

Byggmästargruppen vill fortsätta skapa fördelar för medarbetare, kunder, partners och leverantörer och har därför valt att certifiera sig inom BF9K, byggbranschens motsvarighet till ISO9001:2015. För den årliga revisionen ansvarar DNV

Läs mer »
Byggmästargruppen kommer under året renovera 120 lägenheter inom BRF Räven Solna.

Nytt byggprojekt med 120 lägenheter i Solna

Byggmästargruppen kommer under året renovera 120 lägenheter inom BRF Räven, Solna, som totalentreprenad. BRF Räven består av fem byggnader som uppfördes 1968. Varje byggnad har 4 våningsplan vilket innebär sammanlagt

Läs mer »
Byggmästargruppen har av Svenska Bostäder fått uppdraget att totalrenovera Kv Kasernen 1 på Östermalm Stockholm.

Nytt Östermalmsprojekt till Byggmästargruppen

Svenska Bostäder har givit Byggmästargruppen uppdraget att totalrenovera Kv Kasernen 1 på Östermalm, Stockholm. Kvarteret Kasernen, som ligger i hörnet Riddargatan och Grev Magnigatan på Östermalm, uppfördes under åren 1891-1894.

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *