Hagängsvägen 2-24 färdigt delprojekt i samverkan

Byggmästargruppen levererar Hagängsvägen 2-24, det första avslutade området i ett större projekt i samverkan med Väsbyhem och AFRY.

Hagängsvägen 2-24 i UpplandsVäsby ingår som ett delområde i ett större projekt i samverkan med Väsbyhem och AFRY. Byggmästargruppen har nu levererat denna första etapp.

Upphandlingen av ROT-tjänster för renovering av ett större bostadsområde i Upplands Väsby tog sin början redan under 2017. Ett kontrakt som Byggmästagruppen tog hem. Konsultföretaget AFRY bjöds in som en partner då projektet ritades upp som ett samverkansprojekt.

Samverkan innebär att Byggmästargruppen bildar team tillsammans med kunden och andra eventuella intressenter. Därefter löser den nya arbetsgruppen alla uppgifter som den ställs inför i ett mycket nära samarbete. Det handlar därför mycket om öppenhet och förtroende. En gemensam strävan att alltid uppnå det för projektet mest fördelaktiga resultatet ska vara tongivande genom hela byggtiden.

Projekteringen för Hagängsvägen 2-24 i Upplands Väsby var det första delområde som uppstartades och och produktionen drog igång 2019.

Fasadrenovering av systerföretag

Utvändigt har fastigheterna, med stöd från vårt systerbolag SEHED Tresson, fått nya fönster samt tak, fasader och balkonger renoverade. Invändigt har stambyte, främst med luftad konstruktion men även med traditionell metod, utförts. Utöver stambyte har samtliga (121) lägenheter fått ny el, säkerhetsdörrar, postboxar och tidningshållare. Samtliga arbeten har utförts med kvarboende hyresgäster.

Trygghet för kvarboende hyresgäster

För Hagängsvägen 2-24 har stort fokus legat på att öka tryggheten för boende i fastigheterna. Byggmästargruppen har mångårig erfarenhet av detta och har använt en mängd rutiner för att upprätthålla en hygglig boendemiljö under hela byggtiden.

Förrådsutrymmen har byggts om från slitna gipsväggar till öppna ljusa ytor med gallerväggar och dörrar med glas. Trapphusen har verkligen fått en mycket mer inbjudande atmosfär då de har målats om i kulörer som ligger nära det ursprungliga men som har en mer välkomnande ton.

Tydliga och genomförbara rutiner, engagemang och omtanke för de boende och projektpersonal har präglat projektet genom hela sitt genomförande.

“Jag vill tacka alla inblandade för ett fantastiskt företagsöverskridande samarbete kring Hagängsvägen 2-24. Hela resan har det varit tydligt att det gemensamma målet om en trygg miljö för hyresgästerna varit drivande för projektet”, säger Therese Westlund, partneringansvarig och projektchef på Byggmästargruppen.

 

Länk till Väsbyhem.

Fakta om Byggmästargruppen.

Läs om våra samverkansprojekt.

Tidigare nyheter

BRF Tellus, nytt stambytesprojekt med kvarboende hyresgäster på uppdrag av HSB

590 Lägenheter med kvarboende får nya stammar

Byggmästargruppen har fått förtroendet att tillsammans med HSB utföra stambyte med tillhörande våtrumsrenovering åt BRF Tellus. Fastigheterna uppfördes på mitten av 60-talet och är belägna på Tvillingarnas- och Lejonets Gata

Läs mer »

Nytt samverkansprojekt med Väsbyhem

Ibland är förtroende, samverkan och erfarenhet viktigare än någonsin – som i vårt nya projekt på Solbergsvägen. Projektet är komplext och kräver en omfattande utredning innan vi kan börja med

Läs mer »

Så framtidssäkrar vi fastigheter

När det är dags att förbättra och utveckla fastigheter är en av våra framgångsfaktorer att vara med tidigt i processen och arbeta i samverkan med kunden. Då lägger vi grunden

Läs mer »
730 badrum hos Brf Viggbygärdet i Täby ska få nya stammar. Byggmästargruppen startar upp under nästa månad och projektet beräknas stå klart våren 2027.

730 badrum i Täby får nya stammar

730 badrum hos Brf Viggbygärdet i Täby ska få nya stammar. Byggmästargruppen startar upp under nästa månad och projektet beräknas stå klart våren 2027. I Täby ligger fem fastigheter som

Läs mer »
Mattias Holm är från och med den andra januari i år ny affärsområdeschef. Han kommer närmast från SH Bygg där han verkade som regionchef.

Mattias Holm ny affärsområdeschef

Från och med den andra januari i år har Byggmästargruppen en ny affärsområdeschef. Han heter Mattias Holm och kommer närmast från SH Bygg där han verkade som regionchef. Mattias har

Läs mer »
Kv Daldockan i Södertälje som ägs av Rikshem ska renoveras av Byggmästargruppen. Det omfattar stambyte med badrumsrenovering i 118 lägenheter

Kv Daldockan i Södertälje renoveras

Kv Daldockan i Södertälje är den senaste i raden av Rikshems fastigheter att renoveras av Byggmästargruppen. Projektet omfattar stambyte med badrums- och WC-renovering i 118 lägenheter och beräknas stå klart

Läs mer »

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *