Jakobsberg kv 1 nybyggnadsprojekt till Byggmästargruppen

Jakobsberg Kv 1 på Tornervägen i Järfälla kommun är ett av Riksbyggens projekt där Byggmästargruppen uppför sammanlagt 224 nya lägenheter.

Jakobsberg kv 1 på Tornervägen i Järfälla kommun är ett av Riksbyggens pågående nybyggnadsprojekt med sammanlagt 224 nya lägenheter. Byggmästargruppen genomför projektet som ska vara klart redan i november i år.

Riksbyggen är en av Sveriges främsta bostadsutvecklare med många parallella nybyggnadsprojekt i hela landet. Under 2019 beviljades den ekonomiska föreningen bygglov för nya hyresbostäder på Tornervägen i Järfälla kommun.

Byggmästargruppen har sedan senhösten 2021 tagit över produktionen av Jakobsberg kv 1 och driver projektet som en totalentreprenad i samverkan med Riksbyggen.

Det finns ett stort behov av fler bostäder och det känns fantastiskt bra att Riksbyggen kan tillföra Jakobsberg 224 nya lägenheter i ett mycket attraktivt läge . Vi ser fram emot att genomföra projektet tillsammans med Byggmästargruppen”, säger Lise Lott Nilsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Förutom bostadsdelen ingår även att bygga ett garage med 94 parkeringsplatser, allmänna utrymmen samt en innergård på gårdsbjälklag och nyanläggning av en gata för kommunens räkning. Byggmästargruppen levererar även fasaderna.

”Jakobsberg kv 1 är ett komplett bostadsprojekt i norra Storstockholm där vi gärna verkar”, berättar Thomas Stenberg, arbetschef på Byggmästargruppen.

De nya byggnaderna, som uppförs på fastigheterna Jakobsberg 11:21 och 11:23, kommer att hysa 224 bostäder i storlekar på mellan ett och tre rum. Nästan alla lägenheter förses med balkong eller uteplats. Projektet beräknas vara klart för inflyttning fram till och med november i år.

”Det känns stimulerande att driva ett nyproduktionsprojekt då detta skiljer sig lite från vår övriga verksamhet som mestadels är ROT-inriktad. Att göra detta i samverkan med en så etablerad partner som Riksbyggen är extra kul” tillägger Peter Neuberg, VD för Byggmästargruppen. ”Vi har hittat formerna för samverkan på ett väldigt bra sätt och det märks att Riksbyggen har stor vana och vet att tillämpa denna form av entreprenader så att resultatet optimeras för alla parter. Det kommer att bli väldigt fina bostadshus.”

 

Läs artikeln på ByggaStockholm.

Läs artikeln på MyNewsDesk.

Länk till Riksbyggen.

Fakta om Byggmästargruppen.

Tidigare nyheter

Byggbranschen i Stockholm visar för tredje kvartalet i rad en stärkt trend i Stockholmsregionen enligt Stockholmsbarometern för Q1 2022.

Stärkt trend för bygg i Stockholm

Stärkt trend för Bygg i Stockholm. Det visar den senaste Stockholmsbarometern från Stockholms Handelskammare som publicerades i mitten av maj. Stockholmsbarometern är en populär värdemätare som varje kvartal läser av

Läs mer »
Carl Arnstad har anställts som arbetschef hos Byggmästargruppen Stockholm.

Carl Arnstad ny arbetschef

Carl Arnstad har anställts som arbetschef hos Byggmästargruppen Stockholm. Carl har en mångfacetterad bakgrund inom byggnäringen i Stockholmsregionen och kommer närmast från Plan 57 Projekt AB där han arbetade i

Läs mer »
Byggbranschen i Stockholm fortsätter visa en positiv tendens enligt Stockholmsbarometern för Q4 2021 som publicerades 17 februari 2022.

Tendensen positiv för bygg i Stockholm

Byggbranschen i Stockholm visar även fortsättningsvis en positiv tendens. Det kan utläsas i den senaste Stockholmsbarometern från Stockholms Handelskammare som publicerades den 17 februari 2022. Stockholmsbarometern är en populär värdemätare

Läs mer »
Nordbygg, Sveriges största bygg- och fastighetsmässa, är tillbaka på Stockholmsmässan den 26-27 april efter fyra års uppehåll.

Nordbygg tillbaka efter fyra år

Nordbygg är Nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen och brukar vartannat år locka runt 50 000 besökare i Sverige, Skandinavien, Baltikum och övriga Europa. Under pandemin har det varit

Läs mer »
Byggbranschen i Stockholm visar för tredje kvartalet i rad en stärkt trend i Stockholmsregionen enligt Stockholmsbarometern för Q1 2022.

Stärkt trend för bygg i Stockholm

Stärkt trend för Bygg i Stockholm. Det visar den senaste Stockholmsbarometern från Stockholms Handelskammare som publicerades i mitten av maj. Stockholmsbarometern är en populär värdemätare

Läs mer »
Carl Arnstad har anställts som arbetschef hos Byggmästargruppen Stockholm.

Carl Arnstad ny arbetschef

Carl Arnstad har anställts som arbetschef hos Byggmästargruppen Stockholm. Carl har en mångfacetterad bakgrund inom byggnäringen i Stockholmsregionen och kommer närmast från Plan 57 Projekt

Läs mer »
Nordbygg, Sveriges största bygg- och fastighetsmässa, är tillbaka på Stockholmsmässan den 26-27 april efter fyra års uppehåll.

Nordbygg tillbaka efter fyra år

Nordbygg är Nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen och brukar vartannat år locka runt 50 000 besökare i Sverige, Skandinavien, Baltikum och övriga Europa.

Läs mer »